bannerPos

L&F: Godt at BNBO-aftaler prioriteres

- Vi håber, at de frivillige aftaler kan indgås i perioden 2020-2022, men det vil kræve stor vilje og målrettethed fra alle involverede., siger Torben Hansen, formand for planteproducenterne i L&F. Arkivfoto

Redaktionen

16-03-2019 07:00
Torben Hansen, formand for planteproducenterne i L&F, glæder sig over, at miljø- og fødevareministeren opfordrer kommunerne til at sætte gang i arbejdet med frivillige aftaler.

Det er positivt, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen via et hyrdebrev opfordrer kommunerne til at komme i gang med arbejdet med at indgå frivillige aftaler med lodsejere, som har jord i de boringsnære beskyttelsesområder.

Det mener Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

- Vi vurderer fortsat, at der slet ikke er et fagligt belæg for at lave generelle restriktioner, men må erkende, at der er et politisk krav om det, som til gengæld skal sikre fuld erstatning til de berørte lodsejere. Set i det lys er der grund til at være tilfreds med, at ministeren opfordrer kommunerne til at komme i gang med arbejdet, siger Torben Hansen.

Mange lodsejere er usikre på situationen, og hvordan det kommer til at påvirke deres produktion. Derfor er det vigtigt, at arbejdet omfattende lodsejere, kommuner og vandforsyningsselskaber sættes i gang hurtigst muligt.

- Vi håber, at de frivillige aftaler kan indgås i perioden 2020-2022, men det vil kræve stor vilje og målrettethed fra alle involverede., siger Torben Hansen.

Miljøgis

Han har fået mange henvendelser fra lodsejere, der er usikre på, om deres jord er omfattet af en BNBO.

- Man kan på den såkaldte miljøgis, som ligger på ministeriets hjemmeside, se udpegningerne af BNBO’er. Det er et godt sted at begynde, hvis man er usikker på status, lyder rådet fra Torben Hansen.

Han tilføjer:

- Det er naturligvis afgørende for os, at der afsættes de nødvendige ressourcer, så der kan indgås nogle gode aftaler baseret på gensidig respekt og faglighed. Lodsejerne skal naturligvis erstattes for nuværende og fremtidige tab som en aftale måtte påføre landbrugsproduktionen i hver enkelt BNBO.

BL vil debattere natur med økologerne

Bæredygtigt Landbrug arrangerer debat med deltagelse af Økologisk Landsforening i dag på Naturmøde i Hirtshals.

Kalvenotering til debat

På Danske Slagtekalveproducenters sommermøde slap direktøren for Himmerlandskød, Lars Andersen, ikke uden om kritiske spørgsmål fra producenterne.

Landbrugets lavbundsjorder udfordrer klimaet

Jeg er rigtig glad for at se, at erhvervet har besluttet sig for at være en del af løsningen og ikke fremstå som klimaproblemet, skriver Poul Erik Jørgensen.

Stemningen er vendt fuldstændigt

Afregningsprisen er ved at komme på rette kurs, årsregnskabet for et barskt år er landet, og optimismen kan spores. Ifølge chefkonsulent i driftsøkonomi hos Centrovice, Søren Bækholm, er det nu oplagt at få lagt en strategi for den fremadrettede produktion.

DLG opkøber grovvareselskab i Sønderjylland

DLG har opkøbt Hindrichsens Eftf. A/S i Højer ved Tønder. Ejer af Hindrichsen ønsker at gå på pension.

Roedag på Sofiehøj ved Maribo i juni

Forskellige skadevoldere er i søgelyset, når roedagen holdes for alle interesserede.
Side 1 af 1548 (30941 artikler)Prev1234567154615471548Next