Odderfirma lancerer nyt produkt: Smagsforstærker øger pattegrises sundhed og tilvækst

Nyt produkt til har set dagens lys. Angiveligt øger det grisenes sundhed og tilvækst. Det er beregnet til både nyfødte grise og til grise lige omkring fravænning.

- VilliNox er en velsmagende, isotonisk aminosyredrik med probiotika, energi, kostfiber, elektrolytter, protein og organiske syrer, som er testet i flere danske besætninger.

Sådan lyder det fra tilskudsfodervirksomheden FrontAgro i en pressemeddelelse i forbindelse med lanceringen deres nye produkt VilliNox.

Ifølge FrontAgro kan produktet hjælpe med at styrke pattegrises sundhed og øge deres tilvækst.

- Det er en isotonisk aminosyreholdig drik, som fremmer udviklingen af smågrises fordøjelse, forklarer Nils J Pedersen, der er salgschef hos FrontAgro, i pressemeddelelsen.

Produktet er beregnet til såvel de nyfødte grise i den første uges tid efter faring samt til grisene i den stressede periode lige omkring fravænning, fremgår det.

Øget tilvækst

Baseret på danske forsøgsresultater, samt erfaringer fra en række smågriseproducenter under praktiske produktionsforhold og med godt management, kan man ifølge FrontAgro forvente, at VilliNox blandt andet vil bidrage til lavere pattegrisedødelighed, bedre foderudnyttelse og en forbedret mave-tarmsundhed.

Desuden vil man ifølge forhandleren kunne forvente færre tilfælde af diarre, bedre tilvækst frem mod fravænning samt færre behandlinger. Dermed altså et lavere forbrug af antibiotika.

En af de danske svinebesætninger, der har deltaget i afprøvningen af FrontAgro nye produkt, at er Gammelgaard Agro ved Odder, hvor driftsleder i sostalden, Asger Lundby, oplyser i pressemeddelelsen, at han oplevede en forbedret tilvækst hos de pattegrise, der fik tildelt VilliNox i farestalden.

Plus 350 gram

Ifølge forhandleren har VilliNox har som gennemsnit i en række undersøgelser vist en øget tilvækst på 350 gram pr. gris ved fravænning ved 21 dage, når der var anvendt en vandig opløsning med 3 procent VilliNox. Det svarer til 300 gram af produktet, der opløses i 10 liter vand.

FrontAgro anbefaler, at man tildeler VilliNox i trug eller som topdressing i form af 500-600 ml pr. kuld med omkring 15 smågrise, hvilket svarer til omkring 40 ml pr. gris pr. dag.

VilliNox bør anvendes i 6-7 dage ved faring, og cirka 4 dage før og 4 dage efter fravænning, lyder anbefalingen fra Nils J. Pedersen.

Hvad er VilliNox?

VilliNox indeholder

● Probiotika, der stabiliserer tarmfunktionen og bidrager til en optimal mave-/tarmflora

● Elektrolytter, der medvirker til forebyggelse af dehydrering, og opretholder energiniveauet.

● Æggeprotein, der indeholder aminosyrer og antioxidanter, der forhindrer oxidativ stress.

● Kortkædede fedtsyrer, laktose samt mononatriumglutamat eller MSG (en smagsforstærker også kaldet »det tredje krydderi«), som tilsammen skulle være med til at øge grisenes tilvækst.

Kilde: FrontAgro

Læs også