Her er vinderne af årets Mælkepris

Mejeriforeningen har uddelt årets Mælkepris, som går til to kvinder med en fælles passion for yoghurt

Ved Mejeriforeningens generalforsamling torsdag på Hotel Skanderborg Park ved Skanderborg bliver årets Mælkepris også uddelt.

Og i år går prisen – og de 25.000 kroner – til kvinderne bag The Yoghurtshop i København, Christina Sejr Wiboltt og Marike Peng Krogh.

- Det er friskt og anderledes initiativ, som helt konkret demonstrerer udviklingspotentialet i et godt basisprodukt som yoghurt. At det samtidig understøtter en sundhedstrend og har medvirket til at få moderne forbrugere til at spise yoghurt til frokost, gør ikke initiativet mindre imponerende. Der et tale om en original idé, som helt klart fortjener et skulderklap.

Med disse ord begrunder Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, at den kombinerede butik og café The Yogurtshop i København bliver hædret med årets Mælkepris – også kaldet ”Mejeribrugets Initiativpris”.

Kernekunden er en yngre kvinde

De to prismodtagere åbnede butikken i maj sidste år og har siden oplevet en jævnt stigende strøm af kunder til deres forretning i København.

- Folk spiser vores yoghurter til morgenmad, på vej til arbejdet, til frokost og som en snack i løbet af dagen. Vores kernekunde er en yngre kvinde med fokus på sund livsstil, men her kommer alle typer og aldersgrupper. Lige fra forretningsmænd til ældre ægtepar og børnefamilier, lyder det fra Christina Sejr Wiboltt.

Hun og Marike Peng Krogh har kendt hinanden siden gymnasietiden, og udviklede idéen til The Yogurtshop på baggrund af en fælles passion for yoghurt.

Mælkeprisen er indstiftet af Mejeriforeningen i 2008.

Læs også