Nyt samarbejde gør ølrester til foder og biogas

HedeDanmark og Harboes Bryggeri indgår et samarbejde, hvor man vil udnytte restprodukter fra brygning af øl og læskedrikke

Den 1. oktober ser et nyt samarbejde dagens lys.

HedeDanmark og Harboes Bryggeri vil nemlig til sammen at sikre, at restprodukter fra brygning af øl og læskedrikke udnyttes til foder, biogas og gødning.

Ifølge HedeDanmark ønsker bryggeriet at optimere udnyttelsen af blandt andet den bygrest – såkaldt mask – som filtreres fra undervejs i brygningen af øl. Aftalen indebærer, at HedeDanmark fremover skal sikre, at de samlede mængder af mask, gærfløde og spildevand fra Harboes produktion bliver anvendt på den mest miljøvenlige metode.

- Ved at udnytte Harboes restprodukter optimalt kan vi i fællesskab sikre, at nogle begrænsede ressourcer og vigtige næringsstoffer udnyttes andre steder i det danske samfund, siger afdelingschef ved HedeDanmark Sune Aagot Sckerl i en pressemeddelelse.

HedeDanmark oplyser, at man arbejder strategisk for at sikre, at værdifulde restprodukter fra eksempelvis bryggerier og fødevarevirksomheder bliver anvendt som miljøvenlig gødning i landbruget, som foder eller til at øge produktionen af biogas.

Læs også