Virksomheder kan tjene penge på overskudsvarme

Der er penge at spare i industrien ved at udnytte overskudsvarmen fra produktionen. Det viser en ny rapport

Overskudsvarme fra virksomheder kan være en god forretning. Det viser en rapport, som konsulentfirmaet Viegand Maagøe har lavet for Energistyrelsen i hvert fald.

Rapporten viser, at virksomhederne kan spare, hvad der svarer til otte procent af brændsels- og fjernvarmeforbruget, hvis de udnytter overskudsvarmen.

- Virksomhederne har stadig masser af muligheder for at lave energieffektive løsninger, hvor de gavner klimaet, miljøet og forbedrer deres økonomi. Det er et eksempel på, at en ambitiøs klimapolitik og en fornuftig erhvervspolitik går hånd i hånd, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) i en pressemeddelelse.

Heri peger Klima-, Energi- og Bygningsministeriet på, at en stor del af overskudsvarmen kan bruges til at sænke virksomhedens eget varmeforbrug, mens resten kan sendes ud på fjernvarmenettet.

Andre rammevilkår

Ifølge ministeriet er rammevilkårene i de senere år blevet ændret, så det er blevet mere fordelagtigt for virksomhederne at udnytte overskudsvarmen.

- Jeg håber, at de forbedrede rammevilkår vil øge interessen for at udnytte overskudsvarmen. Jeg vil opfordre alle virksomheder med overskudsvarme til at undersøge mulighederne, lyder det fra Martin Lidegaard.

Rapporten vil indgå i den tilskuds- og afgiftsanalyse, der er aftalt i energiforliget. Analysearbejdet skal blandt andet føre til nogle anbefalinger om, hvordan de midler der er afsat i vækstplanen, kan anvendes bedst muligt.

Det drejer sig om 100 millioner kroner om året fra 2015.

Her kan du læse rapporten i sin helhed.

Læs også