L&F opfordrer politikere til at sætte blus på vækstplan
Administrerende direktør ved Landbrug & Fødevarer Søren Gade mener, at partierne bør lytte til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen
Regeringen har tirsdag fremlagt sit finansforslag for 2014. Heri har regeringen blandt andet afsat 200 millioner kroner årligt over en fireårig periode til at styrke den grønne omstilling.
Hos Landbrug & Fødevarer (L&F) mener man imidlertid, at politikerne i højere grad burde satse på de vækstforslag, som blandt andre Natur- og Landbrugskommissionen er kommet med. De åbenlyse vækstinitiativer glimrer ved deres fravær, lyder reaktionen fra L&F således.
- Når partierne i den kommende tid mødes i Finansministeriet for at forhandle næste års statsbudget på plads, vil vi råde dem til at lytte en ekstra gang til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som i sidste uge meldte klart ud, at han ville gøre landbrugs- og fødevareerhvervet til en af sine højeste vækstprioriteter, siger administrerende direktør i L&F Søren Gade i en pressemeddelelse.
Opskriften er klar
For hvis målet er vækst og arbejdspladser, har regeringen ifølge Søren Gade allerede den rigtige opskrift lige ved hånden:
- Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger om en langt mere målrettet miljøregulering, hvor det bliver muligt at øge råvaregrundlaget, er alfa omega for, at de store eksportvirksomheder får noget at rive i og samtidig en miljømæssig fordel. Samtidig skal der også sættes skub i den offentlige sagsbehandling af miljøgodkendelser.
- Regeringens vækstteam for fødevarer har skønnet, at ændrede rammevilkår og en styrkelse af forskningsindsatsen vil kunne øge eksporten fra den danske fødevareklynge med op til 50 milliarder kroner, så den når op på cirka 200 milliarder kroner om året. Danmark skriger på vækstskabende initiativer, så hvorfor ikke indfri de allermest oplagte, som samtidig kan sikre mellem 10-25.000 arbejdspladser, spørger Søren Gade.
Væk med forsyningssikkerhedsafgift
Han mener samtidig, at man i de kommende forhandlinger bør finde finansiering til at droppe den varslede forsyningssikkerhedsafgift:
- Der bør sikres midler på finansloven til at undgå at indføre den varslede forsyningssikkerhedsafgift, der er et administrativt mareridt for borgere og mere end 3.000 virksomheder. Det er en afgift, der direkte modvirker den grønne omstilling til vedvarende energi, som vi i Danmark selv kan levere.