Debat om griseliv, kunstigt kød og Bovaer er vigtig for erhvervet

Hvorfor skal kød komme fra dyr og ikke et laboratorium? Hvorfor skal præsten overhovedet tro på gud, og hvorfor skal et barn fødes af en mor og ikke en far? Er det hele egentlig ikke bare totalt ligegyldigt?

I 2021 BLEV der globalt investeret næsten 10 milliarder kroner i virksomheder, som »dyrker kød«, og 107 nye virksomheder startede op. 25 lande har ifølge American Good Food Institute mindst én virksomhed, der dyrker kød i laboratorier. Fænomenet kaldes ironisk nok »kultiverede kødprodukter«, selvom det bestemt kan diskuteres, hvor kultiveret det er, når kød frembringes ved præcisions-fermentering, hvor celler producerer de enkelte fødevarekomponenter.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også