Trods høring: Uvished om tidspunkt for præsentation af rapport om CO2-afgifter

Folketinget inviterer den 23. november til åben høring om en CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. Det er dog stadig uvist, om Svarer-udvalgets rapport kommer på bordet til arrangementet.

Den 23. november er der høring i Landstingssalen på Christiansborg. hvor den kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer skal italesættes. Det oplyser Folketinget på sin hjemmeside.

- Formålet med denne høring er at få belyst, hvordan en CO2e-afgift på landbruget bedst kan skrues sammen, skriver Folketinget i mødeindkaldelsen og fortsætter:

- Høringen vil forsøge at afklare, hvad de samfundsøkonomiske omkostninger vil være ved en afgift, og om et bedriftsregnskab kan danne afgiftsgrundlaget. Derudover vil der være bud på konkrete modeller for en klimaafgift, og hvordan landbruget eventuelt kan kompenseres, hedder det videre.

Svarer: Det ved jeg ikke

Spørgsmålet er så, om den rapport, som det såkaldte Svarer-udvalg har arbejdet på i flere år, kommer på bordet til høringen. Adspurgt om hvorvidt rapporten bliver præsenteret den 23. november siger formand for Svarer-udvalget, professor Michael Svarer: »Det ved jeg ikke« til Effektivt Landbrug.

Han har ellers for nylig lagt op til, at udvalgets rapport ville komme på bordet netop i løbet af et par uger.

- Jeg kan sige, at det, vi arbejder efter, det er ultimo efterår, så det vil sige senest i slutningen af november. Det er i hvert fald vores nuværende plan, sagde Michael Svarer den 27. oktober.

Ekspertgruppens rapport er i flere tempi blevet udsat. Oprindeligt skulle udvalget have afleveret sin rapport i efteråret 2022.

Læs også