Frankrig overvejer vildsvinehegn mod Tyskland

Afrikansk svinepest fortsætter med at sprede sig i Tyskland, og det får nu Frankrig til at tage særlige forholdsregler ved grænsen til nabolandet.

Det oplyser Reuters ifølge netmediet ThePigSite.

Den skærpede overvågning kommer, fordi der i Frankrig er en stigende bekymring for introduktion af sygdommen til Frankrig. Noget der vil have fatale følger for den franske svineproduktion og for den nationale fødevareforsyning.

- I lyset af den seneste udvikling af afrikansk svinepest i vildsvin i Tyskland har ministeriet hævet overvågningen ... i departementerne Bas-Rhin og Mosel, meddelte frankrigs landbrugsministeri for nylig, hvor der henvistes til de to nordøstlige områder af Frankrig, der grænser op til Tyskland.

Aktuelt er det franske landbrugsministerium i gang med at undersøge muligheden for at sætte hegn op langs den tyske grænse for at stoppe sygdommen. Samme metode blev brugt, da der i 2018 var udbrud af afrikansk svinepest i nabolandet Belgien.

Desuden tilskynder de franske myndigheder lokale jægere til at regulere bestanden af vildsvin.

Landmandsgrupper opfordrede i sidste uge myndighederne til at etablere vildsvinefri zoner i nærheden af Tyskland, som dem der blev etableret langs den belgiske grænse for flere år siden.

Læs også