Prinsesse Marie hylder indsatsen mod madspild på Bispebjerg Hospital

Bispebjerg Hospital har reduceret sit madspild med 53 procent fra 2019 til 2024. I den forbindelse var Prinsesse Marie på besøg som rolle af protektor for at sætte fokus på kampen mod madspild.

Bispebjerg Hospital har opnået imponerende resultater i kampen mod madspild: hospitalet har reduceret sit madspild med 53 procent fra årene 2019 til 2024 - det er en reduktion på 84 ton svarende til 2,4 millioner kroner og en CO2-reduktion på 262 ton CO2, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen Stop Spild Af Mad.

Blandt andet i den forbindelse besøgte Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, som protektor for organisationen Stop Spild Af Mad, Bispebjerg Hospitals patientkøkken.

Offentlige køkkener spiller en vigtig rolle i kampen mod madspild, og besøget gav prinsessen mulighed for at opleve, hvordan Bispebjerg Hospital arbejder innovativt og målrettet med at minimere madspild.

Efter besøget på hospitalet besøgte prinsessen en lokal hjemløsecafé, som nyder godt af gratis overskudsmad fra hospitalet.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie blev modtaget af vicedirektør på Bispebjerg Hospital Marie-Helene Olsen, stifter og bestyrelsesformand for Stop Spild Af Mad Selina Juul, medlem af Regionsrådet Thomas Rohden, chef for Facility Bispebjerg Hospitals Management Lars Falk Jensen samt enhedschef for hospitalskøkkenet Advisory Board medlem af foreningen Stop Spild Af Mad, Michael Allerup Nielsen.

Senere på dagen aflagde Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie et besøg hos foreningen Stop Spild Af Mad i egenskab af protektor på foreningens adresse på Amaliegade 6 i Indre By.

Der fik Prinsessen mulighed for at hilse på hele foreningens bestyrelse - næstformand i foreningen og områdedirektør hos Landbrug & Fødevarer Klaus Jørgensen, medlem af bestyrelsen i foreningen og indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000 Anders René Jensen, medlem af bestyrelsen i foreningen og direktør hos Danmarks Restauranter & Caféer (DRC) Torben E. Hoffmann Rosenstock og formanden Selina Juul - samt høre om foreningens mange projekter, aktiviteter og resultater i kampen mod madspild.

873.014 ton

- Det var en rigtig god og inspirerende dag - og der var en stor fornøjelse at være sammen med vores protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, siger Selina Juul.

- Bispebjerg Hospital gør et imponerende godt stykke arbejde i kampen mod madspild. Det var også en stor glæde at fortælle prinsessen om foreningens Stop Spild Af Mad’s mangeårige arbejde. Vi er meget taknemmelige for prinsessens store og mangeårige fokus og engagement i kampen mod madspild - Danmarks kan bestemt være meget stolt af Hendes Kongelige Højheds prisværdige indsats.

Selvom der er opnået meget, er kampen mod madspild langt fra vundet. Ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri smides der stadig 873.014 ton spiselig mad ud hvert år i Danmark.

Læs også