Der har tidligere været meldinger om, at Danish Crown var i forhandlinger om et salg af slagteriet i Essen, men nu er det besluttet, at det tyske slagteri ikke skal sælges.
Det har været oppe at vende i koncernledelsen hos Danish Crown, om det tabsgivende slagteri i Essen enten skulle sælges, lukkes ned eller om der skulle laves en turn-around-plan.
Direktør Niels Duedahl har været på besøg på slagteriet, og han og den øvrige ledelse har besluttet, at slagteriet kan vendes til et aktiv for Danish Crown, det skriver det danske slagteri i en pressemeddelelse.
- Vi har gennem flere år tabt penge i Essen. Det har vi til en vis grad fået styr på de seneste måneder. Samtidig er jeg overbevist om, at Per Fischer Larsen og hans team, i et tæt samarbejde med fabriksledelsen i Essen, kan gentænke, hvor og hvordan vi sælger de råvarer fra Essen, som vi ikke selv forædler og sælger til kunder over hele verden. Vi ved kort sagt, hvor der skal sættes ind, så slagteriet kommer til at bidrage til indtjeningen i Danish Crown, siger direktøren.
- Det handler om at stoppe blødningen
I det seneste regnskabsår gav slagteriet et underskud på cirka 200 millioner kroner, men driften er siden begyndelsen af det nye regnskabsår den 1. oktober forbedret betydeligt. Fremadrettet skal konkrete initiativer styrke indtjeningen yderligere.
- Jeg er overbevist om, at slagteriet i Essen kommer til at spille en vigtig rolle i Danish Crown fremover. Det er vores vurdering, at adgang til råvarer kan blive et centralt konkurrenceparameter i de kommende år. Derfor giver det i høj grad mening for os at have vores eget slagteri i Tyskland, hvor vi også har en række forædlingsfabrikker, som kontinuerligt skal have tilført råvarer, siger Niels Duedahl.
Slagteriet i Essen beskæftiger 1.400 medarbejdere og har kapacitet til at slagte 72.000 grise om ugen på sine 45.000 kvadratmeter.