Grøn Vækst reducerer erhvervet

Næstformand i Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen mener såvel politikere som Axelborg undervurderer landbrugets problemer.

Gælden er hovedproblemet i dansk landbrug, mener Flemming Fuglede Jørgensen, næstformand i Bæredygtigt Landbrug. 

- Vi er blevet angrebet fra mange sider, og man har præciseret, at vi skulle holdes væk fra de bestemmende organer i Landbrug & Fødevarer. Med den samarbejdslinje over for regeringen, der hidtil har været kørt i forløbet med Grøn Vækst, kan vi under ingen omstændigheder være interesseret i at tage et medansvar. Anderledes var det, hvis man kunne øjne en mere realistisk linje, hvor man erkendte de voldsomme problemer, vi har, mener Flemming Fuglede Jørgensen, og henviser til landbrugets samlede gæld på 350 milliarder kroner.

- Ønsker den danske nation ikke, der skal være landbrug i Danmark, må vi acceptere dette, men så skal nationen yde fuld erstatning til de mennesker, dette berører. Folk skal kunne disponere frit, ændre erhverv - hvis der er arbejde at få - eller drive landbrug andets sted i verden, hvor man sætter mere pris på fødevareproducenter, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Læs også