Usikkerhed om oksekødsnotering

Januar er svær at spå om, lyder det fra Danish Crown.

I næste uge er oksekødsnoteringen uændret, fremgår det af en meddelelse fra Danish Crown.

Uge 51 markerer samtidig den sidste fulde produktionsuge, før julens helligdage sætter slagterier og forædlingsfabrikkers kapacitet på hvileblus. Derfor handler det også om at få udnyttet den kapacitet så godt som muligt op til nytår, lyder det fra koncernen i en markedsberetning.

- Der er fuldt tryk på kedlerne i Sdr. Felding, som er ved at forberede alle vores nytårsprodukter til den danske detailhandel. Omvendt må vi sige, at produktionen til hverdagsmarkedet i Holsted er mere afdæmpet, fordi der naturligt nok står gris på menuen mange steder i december. Vi flytter de produktioner rundt, vi kan, så vi får så meget lagt op til nytåret som muligt, og generelt står vi faktisk et ganske fint sted. Både i de ordrer vi skal producere, og når vi ser på vores lagerbeholdninger ved årets afslutning, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Der er fortsat et godt, stabilt salg til de nære europæiske eksportmarkeder, hvor de udsøgte udskæringer efterspørges. Dansk Kalv-konceptet oplever en stærk efterspørgsel i disse dage, hvor både Portugal og Grækenland melder ind med en stærk efterspørgsel for at sikre lagrene, når udbuddet forventeligt falder efter helligdagene.

Kunder slår sig i tøjret

- Januars udvikling bliver interessant, fordi vi er meget højt oppe i priser på nogle produkter. Derfor begynder nogle kunder at slå sig i tøjret og tale pris, men på den anden side vil de forventeligt små slagtninger i januar gøre, at udbuddet ikke bliver stort. Derfor afventer alle at se, hvad der er for et hverdagsmarked, vi møder ind til efter nytår, for der er nogle ubekendte i spil, siger Henning Sønnichsen.

Da produktion og afsætning op mod nytår er stort set fastsat, vil noteringen være gældende de kommende to uger. Næste noteringsfastsættelse vil være den 3. januar.

Læs også