Danish Crown: Stabil efterspørgsel på grisekød, mens julehandlen nærmer sig

Markedet for grisekød i Europa viser stabilitet, selvom enkelte produkter oplever prispres. Danish Crown udnytter perioden til at forberede sig på øget efterspørgsel, som forventes at begynde i november, lyder det fra koncernen som holder alle noteringer i ro.

Markedet for fersk grisekød i Europa er gået ind i en jævn periode med en pæn stabilitet, mens mange kunder er ved at forberede sig på julehandlen, lyder det i en markedsberetning fra Danish Crown..

- På de fleste af vores produkter oplever vi lige nu en stabil afsætning. Det gør, at vores salg forløber sig fornuftigt, men markedet er ikke mere roligt, end at priserne på enkelte produkter er under pres lige nu. Samtidig er vi gået ind i en periode, hvor kunderne traditionelt ikke vil binde sig for længere perioder ad gangen, men fokuserer på at forberede sig på julehandlen, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør for Danish Crown.

Markedet for grisekød uden for Europa kan også bedst beskrives som stabilt. Eksporten ud af Europa er derfor med til at lægge en bund under den overordnede afsætning.

Bruger ventetiden

- Denne forholdsvis stabile periode på markedet for grisekød bruger vi til at producere produkter, der stiller os bedst muligt, når efterspørgsel på julevarerne sætter ind, og det vil typisk være i anden halvdel af november, siger Mads Stougaard.

Tilmeldingen til slagtning denne uge flugter med prognosen, men manglende slagtekapacitet betyder, at cirka 19.000 grise udsættes til uge 43. For den kommende uge forventes det, at en mindre gruppe grise også vil blive udsat til uge 44. Derudover bliver en mindre pulje søer udsat til uge 43, men forventes at blive slagtet op ved ugens udgang.

Læs også