Brasiliens kødproduktion når svimlende højder i 2025

Brasiliens produktion og eksport af kyllingekød og svinekød forventes at slå nye rekorder i 2025 ifølge kødorganisationen ABPA. Øget konkurrenceevne på hjemmemarkedet og åbning af nye eksportmarkeder driver væksten.

Brasiliens produktion og eksport af kyllingekød og svinekød forventes at nå historiske højder i 2025, ifølge prognoser fra den brasilianske kødorganisation ABPA.

Det skriver porkbusiness.com.

Væksten tilskrives en stabil indenlandsk efterspørgsel og forventede nye eksportmarkeder i Centralamerika og Afrika.

ABPA anslår, at produktionen af kyllingekød vil stige med op til 2,7 procent og nå 15,3 millioner ton i 2025.

Nye markeder

Eksporten forventes at stige med 1,9 procent og ramme 5,4 millioner ton.

Svinekødsproduktionen ventes at vokse med op til 2 procent til 5,45 millioner ton, mens eksporten kan stige med hele 7,4 procent og nå 1,45 millioner ton.

- Brasiliens økonomiske situation bør fastholde et stabilt forbrug på hjemmemarkedet, understøttet af sektorens fortsatte konkurrenceevne, udtaler ABPA’s direktør Ricardo Santin i en pressemeddelelse og fortsætter:

- På eksportfronten forventes nye markeder at blive åbnet i Centralamerika og afrikanske lande.

Læs også