DM&E fraråder kørsel til biogasanlæg

Medlemmerne af DM&E frarådes til at køre med brede køretøjer til biogasanlæg og andre industrianlæg.

TRANSPORT Foreningen Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) fraråder nu sine medlemmer at køre til biogas- og industrianlæg med maskiner bredere end 2,55 meter.

Det skyldes, at politiet har ændret fortolkningen af dimensionsbekendtgørelsen. På den baggrund er der opstået en principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og foreningen regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne. 

Sagen begyndte, da pågældende DM&E-medlem for nylig blev stoppet for at køre med køretøjer bredere end 2,55 meter til et biogasanlæg, hvor de var ved at ensilere frøgræshalm på de nærliggende marker.

Kontakt med politiet

Når biogasanlæg er kunder hos en maskinstation, udfører maskinstationen en almindelig landbrugsopgave. Det er beskrevet i dimensionsbekendtgørelsen og har derfor været fortolket som lovligt. Men nu har tungvognspolitiet sat spørgsmålstegn ved det.

DM&E er i kontakt med politiet og Færdselsstyrelsen. Målet er i første omgang en dispensation for kørsel til biogasanlæg for i år, men indtil videre fraråder DM&E altså at køre med brede køretøjer til biogasanlæg og andre industrianlæg.

Kørsel til private biogasanlæg er også omfattet, selv om det er et gård-biogasanlæg. Straffen vil blive hævet, hvis der laves foranstaltninger til direkte at omgå reglerne, selv om dette vil kræve bedre bevisførelse fra politiet.

jhal

Læs også