Arla byder 1,25 mia. på egyptisk fødevarevirksomhed

Mejerigiganten Arla Foods har 15. oktober lagt et ikke-bindende bud for aktiemajoriteten i den egyptiske fødevarevirksomhed Arabian Food Industries Company (Domty) med en pris per aktie på 31,48 EGP svarende til 8897 millioner EGP (1,25 milliarder danske kroner) for 100 procent af aktierne.

Der er tale om et ikke-bindende bud, som er underlagt en tilfredsstillende due diligence, fyldestgørende dokumentation samt myndigheds- og virksomhedsgodkendelse.

- Mejerimarkedet i Egypten er en betragtelig størrelse. Domty er en ledende aktør i markedet, og virksomheden passer godt til vores strategi for Egypten. Vi undersøger nu detaljerne omkring virksomheden nærmere, inden vi beslutter os for, om vi vil gå videre med købet, siger Kim Villadsen, der er Senior Vice President for Middle East and North Africa i Arla Foods, i en pressemeddelelse.

Arla Food har en lang historisk og en stærk position i regionen, som er andelsselskabets største kommercielle forretningsområde uden for Europa. Derfor er en udvidelse i Egypten også et naturligt skridt i mejerigigantens ambition om at levere til alle forbrugerne i regionen, forklarer Kim Villadsen.

Arla har intentioner om at afnotere virksomheden fra den egyptiske børs, og det forventes, at de nuværende ejere, El Damaty-familien, fortsætter som aktieholder sammen med Arla, ligesom det forventes, at den nuværende adm. direktør, Mohamed El Damarty, beholder sin stilling.

Læs også