Madskoler modtager stor donation

Madskoler, som drives af den frivillige organisation 4H, får støtte på hele 1,225 millioner kroner.

Corona og dermed nedlukninger og aflysninger har skabt hårde vilkår for foreningslivet. Det mærkes også hos 4H, der står bag de populære madskoler, hvor skolebørn inviteres ud i skolekøkkenerne for at blive klogere på råvarer, madkultur og tilberedning. Men nu er der lys for enden af tunnelen, og optimismen er klart at spore hos 4H-formand Henrik Dalum, der har fået overbragt nyheden om, at Landbrugslotteriet vil støtte aktiviteten »Madskoler« med 1,225 millioner kroner.

- Fødevareministerens besked om, at vi modtager hele 1,225 millioner kroner, kommer vitterligt på det helt rette tidspunkt. Og jeg kan næsten ikke beskrive, hvor glad jeg er for støtten. Corona har gjort det tæt på umuligt at drive en frivillig forening og et initiativ som madskolerne. Det har kostet os dyrt, og til tider har det været svært at få enderne til at nå sammen. Men nu kan vi gå fremtiden i møde med optimisme, siger 4H-formanden.

4H har cirka 4.000 medlemmer og driver en række frivillige aktiviteter over hele landet. Madskoler i sommer- og efterårsferien er skabt i et ikke-kommercielt samarbejde med Rema 1000 og Landbrug & Fødevarer, og de senere år har antallet af madskoler ligget på cirka 120.

Det er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, som har overbragt 4H de gode nyheder.

- Det, vi spiser, har en kæmpe betydning for både vores sundhed og vores klode. Og madskolerne er en fantastisk aktivitet, som drives af mange gode frivillige kræfter, der giver deres madglæde videre til næste generation. Selv små ændringer for den enkelte kan gøre en stor forskel for klimaet, hvis vi er mange, der gør det. Og så er det heldigvis sådan, at det, der er sundt for klimaet, også er sundt for os. Jeg håber, at vi med det her bidrag kan sørge for, at endnu flere børn kan komme på en madskole, siger ministeren.

Læs også